Het resultaat

Met mindfulness kun je je geest trainen in het bereiken van je kern, de essentie van wie je bent. In je kern vind je de rust om situaties te bekijken voor wat ze zijn, zonder direct het gevoel te hebben dat je daar iets mee ‘moet’. Vaak laten we ons leiden door gedachten die zich aan ons opdringen. Die gedachten dwalen steeds af, verstoren onze concentratie. Dat hoeft helemaal niet. Heb je een cursus mindfulness doorlopen, dan leer je keuzes maken vanuit je hart. Je accepteert dat je niet alles kunt veranderen en daar ben je tevreden mee. Voortaan bezie je de wereld zoals deze is, zonder direct een oordeel te vellen over wat je beleeft of ondergaat. Er zal een last van je schouders vallen.
Om dat bewustzijn te bereiken, is het van belang de concentratie-, meditatie- en bewegingsoefeningen met goed gevolg af te leggen. Een mindfulness-training vergt doorzettingsvermogen. Als je daarin volhardt, zul je de wereld met een frisse blik tegemoet treden. En dat straal je uit. Je voelt je niet alleen beter, je omgeving merkt dat ook. Familie, vrienden en collega’s zullen je met andere ogen bekijken. Mindfulness is een prachtige ‘state of mind’ die je leven een positieve wending geeft!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.